Sunday, January 28, 2007

New York Sun ljuger sej blå

Tips via Fredrik: en krönikör i New York Sun ondgör sej över hemska, socialistiska, terroristälskande, USA-hatande Sverige i en artikel från den 8 december. Notera särskilt att det enda svenska parti som krönikören gillar, ja, som han överhuvudtaget nämner vid namn är Sverigedemokraterna???!!! Det skulle vara oerhört komiskt om det inte vore för att detta alltså är en bild av verkligheten som NY Suns läsare (ca. 100 000 enligt tidningen själv) blir serverade i tron att det är fråga om fakta.

Nu hör det till saken att New York Sun är en nykonservativ blaska. Chefredaktören betecknar själv sin tidning som "right-of-center". Översatt till svenska förhållanden blir väl det nåt i stil med "ärkekonservativ". Detta enligt Wikipedia.

1 comment:

Fredrik said...

Ett inlägg värt att kommentera. Min analys av läget är att de ideal republikanerna står för är närmast lika de SD har i Sverige. Om man ska göra en jämförelse det vill säga.

Jag har också försökt fördömma artikeln på The Suns hemsida (två gånger nu) men dessa inlägg har aldrig publicerats av tidningens moderator. Till saken hör att jag gick ganska hårt fram första gången, men även den mildare varianten verkade inte gå hem.