Friday, March 30, 2007

Bamse och bostadsbristen


Vi otäcka vänstermänniskor som har Bamse som vårt ideologiska huvudorgan noterar med viss tillfredsställelse att Ola Grävling och Mickelina Räv äntligen har gjort slag i saken och flyttat ihop. De är visserligen inte ett par (än) men i alla fall ;)

Dessutom passar redaktionen på att göra en högst relevant och korrekt skildring av bostadsbristen: Ola och Mickelina får inga lägenheter - en hyresvärd vill bara ha hyresgäster som tjänar mer än 50 000 i månaden! När de till slut lyckas få en (att dela på) är det genom en kompis. En mycket träffande bild av bostadssituationen, åtminstone i landets större städer! Och inte blir det bättre av att regeringen för en politik som i praktiken innebär ett krig mot hyresrätten som bostadsform: det hem som är vår Borgs (den ni!) ideal är en bostadsrätt eller villa utan fastighetsskatt. Särskilt Allmännyttan är de borgerligas hatobjekt, ty den är gemensamt ägd och således ideologiskt oriktig. Därför ska Allmännyttan säljas, till förmån för den heliga egennyttan och för alla rika och präktiga människor som slipper ha fattiga studerande, underbetalda hotell- och restauranganställda och liknande slödder till grannar.

Jag lyckönskar Ola och Mickelina till deras nya lägenhet och Bamseredaktionen för att de tar upp ett ämne i tiden, samt uppmanar alla att läsa Lars Ohlys ytterligt relevanta kommentar till regeringens bostadspolitik.

No comments: