Tuesday, January 22, 2008

Något att skratta åt

Tranås Tidnings ledarspalt, "Liberala ledaren" (tyvärr - ingen länk, TrT har fortfarande ingen nätupplaga), försöker idag (22/1) desperat förringa det faktum att Lars Ohly helt enkelt ägde Fredrik Reinfeldt i partiledardebatten sist. Detta blir lätt absurt eftersom skribentens enda motdrag mot Ohlys kvicka argumentationsteknik är att återge Fredrik Reinfeldts lama svar samt att antyda att Ohly är sämre än Reinfeldt eftersom han skojar medan Reinfeldt är allvarlig.

Ledarskribentens ansträngningar må mest få honom att framstå som en humorbefriad surpuppa, men han gör helt rätt i att försöka. Regeringen har verkligen inget att skratta åt, med sina usla opinionssiffror och ökande splittring i leden, medan oppositionen bara blir gladare och gladare. En regering som oppositionen skrattar åt sitter illa till som det är, men det hela blir än värre av att Lars Ohly inte ens behöver anstränga sej särskilt för att förlöjliga statsministern - det klarar hr Reinfeldt så bra själv att Ohly bara behöver citera vad statsministern själv har sagt för att skrattsalvorna ska runga i riksdagen.

Ledarskribenten finner det synbarligen också löjligt att Vänsterpartiet vill ha en gladare och roligare framtoning. Vi får väl se - med den takt som Reinfeldt och övriga ministrar och borgerliga företrädare öser ur sej grodor torde det knappast vara svårt att få vänsterns företrädare att le beständigt, och om det kan förbättra partiets siffror så desto bättre!

No comments: