Saturday, March 8, 2008

8 mars - Hälsning från sjuksängen

Det är den 8 mars 2008, och hela samhället är ockupperat av antifeministiska krafter. Hela? Nej! Ett lite parti, befolkat av envetna socialister och feminister, vägrar att ge upp!

Utan att egentligen ha mycket att säga som inte redan sagts många gånger känner jag mej manad att skriva ett inlägg - både för att det var länge sedan (jag har bland annat varit sjuk av och till i två veckor nu och har inte fått ett skapandes grand gjort) och för att det är 8 mars, en av rörelsens stora dagar. Läget är knappast mer uppmuntrande än förra året vid samma tid, snarare värre. Regeringen driver fortfarande en medvetet kvinnofientlig politik, och det kommer att bli en seg kamp bara för att föra kvinnofrågorna upp på dagordningen, för att inte tala om att faktiskt genomdriva vettiga reformer. Kämpa på, kamrater!

1 comment:

Fredrik Andersson said...

Det positiva är dock att feminismen har börjat diskuteras mer i år. Vi är på frammarsch. Den åsikten har också uttryckts av Josefin Brink.

Det gick bra på Torget, och Agnes höll ett bra tal. Han Lago kom fram igen och vill nog komma på nästa möte + de som vi värvade igår. Så det blir ett viktigt möte som du o jag får ta hand om nästa vecka för Agnes ska spala teater tror jag. Men det blir nog bra!

Krya på dig!