Tuesday, July 8, 2008

It Takes a Worried Man...

Ja, jag är bekymrad...


...för demokratin i denna globaliserade värld. Men andra har redan skrivit så bra om FRA-lagen och om EU:s förakt för sina egna regler, så det är det knappast någon anledning att göra. Läs istället om FRA här, här, här, här, och här, och om Irland här och här. Båda frågorna behandlas här.


...för att jag känner mej så maktlös när jag läser om hur det är i Palestina och i Somalia, där USA-understödda förtryckarregimer gör exakt som de vill medan västvärlden koncentrerar sin vrede på en diktator i taget. Nu är det Robert Mugabe som är hemskast av alla, nyss var det Saddam. Att herrarna onekligen är tyranner är en sak, men att man struntar i (och öppet understödjer) de tredje-världen diktatorer som lydigt levererar vad västvärlden vill ha, det är kolonialt hyckleri i sin prydno.


...för att inte få något jobb. Visserligen har jag inte sökt så många ännu, men resultatet hitintills är ganska desillusionerande om man jämför med de utsikter som lovades oss lärarstudenter när vi började (i mitt fall för fem år sedan). Vad är det för samhälle där den som utbildat sej får gå som vikarie i flera år innan en fast tjänst erbjuds? Det frågar sej Kajsa Ekis Ekman i Ordfront Magasin också, och erbjuder en intressant förklaringsmodell.


I denna bekymrade sinnesstämning finner jag att det hjälper lite att höra Stanley Brothers sjunga Worried Man Blues. Notera att det är Pete Seeger som sitter och lyssnar med gitarr i knät!No comments: